Een 52-jarige vader uit Maasmechelen werd vorige week door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld. Hij kreeg een celstraf van vijf jaar voor de verkrachting van zijn vijfjarig dochtertje. Wegens vluchtgevaar beval de rechter zijn onmiddellijke aanhouding. Dat schrijft Het Belang Van Limburg.

De verkrachting gebeurde op 19 januari van vorig jaar. De feiten vonden plaats in Sint-Truiden. Het meisje was amper vijf jaar oud toen haar vader haar verkrachtte. Onmiddellijk na de feiten probeerde de man de verkrachting te ontkennen. De babysit had echter door dat er iets mis was. Het meisje legde zeer gedetailleerde en belastende verklaringen af over wat haar papa had gedaan. Ook het medisch onderzoek vond sporen van verkrachting. De man pleegde de feiten onder invloed van medicatie. 

Ouder moet kind geborgen en veilige plaats bieden

“Het vertrouwen dat het kind in haar vader zou moeten kunnen stellen, is zeer ernstig beschadigd”, noteerde de rechter in het vonnis: “Het is de verantwoordelijkheid van een ouder om een kind een geborgen en veilige plaats te bieden. Het slachtoffertje zal hetgeen haar overkomen is, heel haar leven met zich meedragen. Dergelijke feiten roepen in de samenleving afschuw en verontwaardiging op.”

De man kreeg een celstraf van vijf jaar. Hij verliest ook voor vijf jaar zijn rechten. De moeder van het kind krijgt een morele schadevergoeding van 2.500 euro. Aan zijn dochter moet de man een schadevergoeding van 3.500 euro betalen. Omdat er vluchtgevaar bestaat beval de rechtbank zijn onmiddellijke aanhouding.