Een vakantiekamp in Grimbergen dat plaatsvond in basisschool De Regenboog georganiseerd werd door de VZW Idee Kids, moest vorige week worden stopgezet nadat een kleuter van vier positief testte op corona. Het nieuws raakte pas gisteren bekend. De ouders van de 46 kinderen die deel uitmaakten van dezelfde bubbel wordt gevraagd de kinderen gedurende tien dagen in quarantaine te houden.

Ook in de gemeente Grimbergen zelf is het aantal positieve coronagevallen recent fors gestegen. Dat meldt waarnemend burgemeester Philip Roosen (N-VA) aan Het Nieuwsblad en VRT NWS.

Roosen bevestigde ook dat de gemeente Grimbergen gemonitord wordt om te vermijden dat de cijfers blijven stijgen. “Ik wil geen paniek zaaien, maar we hameren er toch op de nodige voorzorgsmaatregelen te blijven nemen,” zo verduidelijkte hij tegenover Het Nieuwsblad. Nog volgens Roosen zouden “vanuit de overheid de contacttracers alvast extra focussen op onze gemeente.”