De 39-jarige Rwandese man werkte voor het bisdom van Nantes. Gisteren werd hij aangehouden. Hij ontkent elke betrokkenheid bij de feiten. Volgens zijn advocaat heeft de man niets te maken met de brand die gisteren werd gesticht in de 15e eeuwse kathedraal van Nantes. Dat meldt zijn advocaat aan Presse Ocean.  

“Op dit moment is er bij mijn weten nog geen enkel element dat mijn cliënt kan linken aan de brand”, bendrukte meester Quentin Chabert aan de Franse media. Chabert voegt eraan toe: “Als de piste van een ongeluk wordt uitgesloten, wie de dader van deze brand ook moge zijn, dan is de katholieke gemeenschap best geplaatst om genade te verlenen aan de dader(s), ondanks de schok van het verlies van eeuwenoud bezit. En nog meer indien de dader(s) deel zouden uitmaken van hun gemeenschap.”

(Lees verder onder deze tweet)

Geen enkel mensenleven ging verloren

De advocaat van de man had ook nog een boodschap voor politici die zich met de situatie zouden willen bemoeien: De echte beproeving van het verlies van waardvolle materiële zaken, noch de symbolische tussenkomst van een politicus mag ons er van weerhouden om te relativeren en vast te stellen dat geen enkel mensenleven verloren ging  of zelfs maar fysiek werd aangetast”, aldus nog meester Chabert. 

Hij benadrukte het rechtsprincipe dat iemand onschuldig blijft, tot het tegendeel is bewezen. “Het onderzoek moet blijven verlopen met eerbied voor de rechten van iedereen en in het bijzonder van mijn cliënt”, aldus nog de advocaat.