Woensdag ontving Vlaams Belang-Kamerlid Katleen Bury een verdachte poederbrief aan haar huis in Dilbeek. De brief wordt onderzocht door de lokale politie en de Civiele Bescherming.

Katleen Bury (Vlaams Belang) ontving op haar thuisadres in Dilbeek een verdachte poederbrief. Ook haar kinderen wonen op hetzelfde adres. De witte omslag bevat een grijsachtig poeder. Er staat geen afzender op het papier. De verdachte brief wordt momenteel onderzocht door de lokale politie en de Civiele Bescherming.

Bury: “Dit sterkt me enkel in mijn overtuiging”

Dat onze tegenstanders zich bij gebrek aan argumenten verlagen tot dit soort lafhartige daden en intimidatie verbaast me niet. De gunstige peilingen voor het Vlaams Belang zorgen blijkbaar voor een extra portie frustratie bij onze politieke tegenstanders. Maar wie denkt dat ik me hierdoor laat intimideren, heeft het mis. Dit sterkt me enkel in mijn overtuiging”, zegt Bury.

In het verleden werden reeds poederbrieven verzonden naar het nationaal secretariaat van de partij, de fractie in het Vlaams Parlement en naar Vlaams parlementslid Filip Dewinter. Ook N-VA’er Theo Francken ontving enkele jaren geleden een poederbrief aan zijn thuisadres.