Zaterdagmiddag werd een man van 43 uit Berchem zwaargewond weggevoerd naar het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Hij liep de verwondingen op tijdens een geëscaleerde ruzie waarbij een man een mes trok. Het slachtoffer werd geraakt in de hals en verkeert in levensgevaar. Het incident deed zich voor in de omgeving van de Driekoningenstraat in Berchem. Dat meldt het Nieuwsblad. In de Statiestraat vond er vrijdagavond ook een steekpartij plaats. Twee mannen uit Sri Lanka geraakten hierbij gewond.

De aanleiding van de ruzie zaterdagmiddag is nog onduidelijk.“Een ruzie tussen een aantal mensen escaleerde. Daarbij haalde iemand met een mes uit naar een andere persoon”, vertelt politiewoordvoerder Sven Lommaert aan het Nieuwsblad. Ook is er nog geen spoor van de dader. Hij vluchtte meteen na het incident weg. De politie kwam in groten getale ter plaatse en sloot de omgeving af. Daarnaast was het gerechtelijk labo aanwezig voor onderzoek. 

Het was al de tweede steekpartij dit weekend in Berchem. Vrijdagavond raakten twee mannen uit Sri Lankanen lichtgewond tijdens een ruzie tussen vier mannen. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht uit voorzorg. De ruzie ontstond nadat een van de partijen een opmerking gaf over een vrouw van de andere groep. De Antwerpse politie kreeg rond 21 uur een oproep over een grote vechtpartij. Uiteindelijk bleken de meeste van de aanwezige mensen omstaanders te zijn. De vier mannen die wel meededen aan het gevecht werden opgepakt voor verhoor. Drie van hen gingen vrijuit. De man die de messteek uitdeelde werd zaterdagochtend voorgeleid voor de onderzoeksrechter.