Twee Afrikaanse migranten kruipen in dakkoffer

0
2185

Wanneer een gezin uit het Verenigd Koninkrijk een stop maakte langs een tolweg in Normandië, hoorden ze rare geluiden vanuit hun extra bagagebox komen. Toen ze een kijkje wouden nemen, kropen er twee Afrikaanse migranten uit. Het zou gaan over twee zestienjarigen: één uit Eritrea en de ander uit Guinée. In het filmpje zien we dat de mensen kwaad en paniekerig reageren, er zou immers ook bagage zijn verdwenen.

Het Britse gezin vertelt dat ze naar Frankrijk zijn gereisd via de Eurotunnel. Ze sliepen in Calais en vermoeden dat de migranten er daar zijn ingekropen. Waarschijnlijk hoopten deze dat een auto met Britse nummerplaat zou terugreizen naar het Verenigd Koninkrijk. Maar dit bleek tegen te vallen. De vakantie moest voor het gezin nog beginnen. Ze vertrokken en hoorden tijdens een stop langs de autostrade verschillende geluiden vanuit hun bagagebox op het dak komen. Daar hadden twee vluchtelingen zich verstopt.

Migranten gearresteerd

Daarop vluchtten de Afrikanen de struiken in. De politie werd opgebeld door een Fransman die getuige was van het voorval. De autoriteiten arresteerden de migranten verderop. De Britten dienden ook een klacht in wegens diefstal. Een groot deel van hun bagage is immers verdwenen. Deze werd er hoogstwaarschijnlijk uitgehaald wanneer de twee mannen in de bagagebox kropen in Calais.

Het is niet de eerste keer dat migranten proberen om via een bagagebox het kanaal over te steken. In september 2019 lukte het een 17-jarige vluchteling zelfs. Het echtpaar ontdekte toen de verstekeling pas wanneer ze thuis in Newbury aankwamen.