De Rwandese asielzoeker die eerder al werd verdacht van de brandstichting in de kathedraal van Nantes, heeft de feiten bekend. Dat meldt Belga

Zaterdagochtend 18 juli brak een grote brand uit in de bekende kathedraal van Nantes. Al snel leek het te gaan om brandstichting. Er werden immers drie verschillende brandhaarden gevonden, wat erop wees dat de brand op drie verschillende plaatsen aangestoken was.

Brandstichting? 

Een Rwandese asielzoeker, die als vrijwilliger werkte in de kathedraal, werd opgepakt, maar enkele uren later opnieuw vrijgelaten. Enkele dagen heerste onduidelijkheid over de brand en de oorzaak ervan, de Franse minister van Binnenlandse Zaken stelde zelfs dat de brand misschien toch niet aangestoken was.

In het weekend kwam er echter schot in de zaak. De Rwandese asielzoeker werd zaterdag opnieuw opgepakt en in voorlopige hechtenis geplaatst. Niet veel later bekende hij dat hij de kathedraal inderdaad in brand heeft gestoken. Hij wordt nu aangeklaagd voor “vernietiging en schade door brand”.

De advocaat van de asielzoeker bevestigt dat zijn cliënt de feiten bekend heeft. “Mijn cliënt heeft meegewerkt”, aldus de advocaat. “Hij betreurt de feiten en de oproep voor het verhoor was voor hem een ​​bevrijding.”