“Wallonië betaalt voor Vlaanderen”, met die titel pakten heel wat Waalse regionale kranten dinsdag uit. Een vingerwijzing naar gouverneur Cathy Berx. Premier Sophie Wilmès zou haar tijdens de Nationale Veiligheidsraad verweten hebben te laks te zijn opgetreden tegen de opflakkering van het coronavirus. Maar ook naar de N-VA die er een bewuste beschadigingscampagne van de MR en hun voorzitter Georges-Louis Bouchez in ziet. Dat schrijft De Tijd.

In Franstalig België zien sommigen de strenge coronamaatregelen voor het helen land als een gevolg van “het lakse beleid” in Vlaanderen, vooral in Antwerpen. Meerdere MR-politici hadden eerder ook al de les gespeld aan N-VA burgemeester Bart De Wever. Dat gebeurde toen de burgemeester van Antwerpen aangaf dat hij het niet eens was met de jongste beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Volgens de MR-kopstukken treedt de N-VA-voorzitter niet hard genoeg op tegen het coronavirus. 

(Lees verder onder deze tweet)

 

“Wallonië betaalt voor Vlaanderen”, blokletterden diverse Waalse regionale kranten van Sudpresse, zoals La Province, La Capitale en La Meuse deze week dinsdag op hun voorpagina’s.

Maar N-VA gaf de Franstalige liberalen snel lik op stuk. N-VA directeur Piet De Zaegher had meteen een antwoord klaar: “Daar is een oplossing voor. Separatisme. Ik zou niet willen dat de arme Walen moeten afzien door ons”, luidde het vanop het partijhoofdkwartier van de N-VA. Directeur Piet De Zaegher, liet weten “altijd bereid” te zijn “Wallonië onmiddellijk te bevrijden van dat verschrikkelijke Vlaamse juk”.

 

2 REACTIES