In Anderlecht is de politie in de nacht van zondag op maandag bekogel met stenen en flessen. Dat meldt VRT NWS. Er kon niemand worden opgepakt, maar er werd wel een onderzoek gestart.

Omstreeks 23u kreeg de politie Brussel Zuid een oproep over een vechtpartij in de beruchte Anderlechtse probleemwijk Kuregem. “Toen de politie ter plaatse kwam, stond er een groep mensen bij elkaar die onmiddellijk uit elkaar ging”, vertelt politiewoordvoerster Adeline Roty aan VRT NWS. 

Maar daar bleef het niet bij. Enkele minuten later, toen de politie nog ter plaatse was, dook er plots een grote groep mensen op die de politie begonnen te bekogelen met stenen en flessen. Er moest versterking ter plaatse komen om de relschoppers uit elkaar te drijven. 

Er vielen uiteindelijk geen gewonden en er werd niemand opgepakt. “Er vonden geen verdere incidenten plaats en niemand raakte gewond bij de bekogeling met flessen en keien”, aldus woordvoerster Roty. “We hebben wel een onderzoek geopend om de daders te identificeren, maar voorlopig kon er nog niemand worden opgepakt.”