De Brusselse politie heeft foto’s verspreid van een dertigtal mensen die betrokken waren bij de rellen tijdens en na de Black Lives Matter-betoging van enkele weken geleden. Ze hopen op informatie en tips die kunnen helpen om de relschoppers te identificeren. 

Na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd werden ook in ons land verschillende Black Lives Matter-betogingen georganiseerd. De betoging in Brussel liep uit op zware rellen. Winkels werden geplunderd, straatmeubilair werd in brand gestoken en de politie werd meermaals aangevallen.

Tot op de dag van vandaag zijn veel van die relschoppers nog altijd niet geïdentificeerd. Daarom verspreidt de Brusselse politie nu foto’s van bewakingscamera’s waarop de relschoppers gefilmd werden. Het gaat om een dertigtal relschoppers waarvan de identiteit nog niet gekend is. De politie vraagt eventuele informatie over de betrokkenen te melden via het mailadres zpz.polbru.info@police.belgium.eu. “Discretie wordt verzekerd.”

Qui a des informations sur les dégradations et pillages commis dans des commerces à Ixelles et Bruxelles le 7 juin 2020?…

Publiée par Politie Brussel HOOFDSTAD Elsene – Police de Bruxelles CAPITALE Ixelles sur Mercredi 15 juillet 2020