Zaterdagnamiddag gaf een agent in Roeselare bij een identiteitscontrole een jongen een slag in het gezicht. Vervolgens gebruikte hij zijn pepperspray en werkte de jongen tegen de grond. Het parket opent een onderzoek. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Op de beelden is te zien dat de jongen verbaal agressief blijft. Daarop neemt de agent zijn pepperspray en spuit die in het gezicht van de jongen. Hij duwt hem tegen de grond en gaat boven op hem zitten. Een andere agent komt even later ter plaatse en slaat hem in de boeien. Enkele jongeren filmden het incident. In een mum van tijd ging het filmpje viraal. De politie nam de beelden in beslag en lichtte het parket in.

(Lees verder onder deze tweet)

Parket opent onderzoek tegen agent

Het parket van Kortrijk opende intussen een onderzoek. De woordvoerder wilde voorlopig niet kwijt of er al een verhoor van de agent plaatsvond.

Korpschef Curd Neyrinck betreurt het voorval: “Zondag zullen we kijken welke maatregelen we zullen nemen naar onze medewerker toe. We hebben de beelden die vanop de Traxsite gemaakt werden in beslag genomen”. De politie benadrukt nog dat ze enkel de nieuwste coronamaatregelen wilde doen naleven. 

3 REACTIES