Op sociale media is ophef ontstaan over enkele tweets waarin opgeroepen wordt om in de broodjes van politie-agenten te spuwen, naar aanleiding van het zogenaamde politiegeweld tegen de Algerijnse Akram. Er wordt gevraagd om de zaak te sluiten. 

Zondag 19 juli overleed de 29-jarige Algerijn Akram na een politie-interventie in Antwerpen. De man zou al verschillende dagen op rij grote hoeveelheden drugs hebben genomen en zorgde die zondagavond voor problemen, maar toen de politie hem daarop aansprak verzette hij zich. 

Uiteindelijk overleed Akram op weg naar het ziekenhuis aan een hartstilstand. Volgens sommigen is het echter de politie die de oorzaak is van de dood van Akram. Zo was er eerder al een betoging tegen politiegeweld in Antwerpen naar aanleiding van het overlijden van Akram, maar ook op sociale media laten mensen hun ongenoegen blijken.

Spuwen in broodjes

‘Nelsiaxx’ bijvoorbeeld, medewerkster in een broodjeszaak in Antwerpen, reageerde verontwaardigd op het feit dat de politie broodjes kwam bestellen in haar zaak. Al snel kwamen er reacties als “Spuug er een beetje in”, waarop Nelsia antwoordde: “Een beetje?”. Anderen zeiden dan weer om dingen in de broodjes te doen waarvan de agenten diarree zouden krijgen.

Op sociale media regent het negatieve reacties. “In volle corona tijd wordt er in Antwerpen in de broodjesbar van deze dame gespuugd in het eten van onze agenten!”, klinkt het onder meer. “Niet snugger om dit online te plaatsen, en niet bepaald klantvriendelijk ook”, reageert Bernard Van Isacker, voorzitter van N-VA Ieper. “Wees blij dat uw broodjeszaak bestellingen krijgt in deze tijden, of telt huidskleur hier ook misschien? Als je de politie niet wilt bedienen, zeg hen dat dan ook.”