Nadat acht Kamerleden – waaronder zeven Vlaams Belangers – de voorbije dagen een poederbrief in de brievenbus aantroffen, ontving voorzitter Tom Van Grieken donderdag een gelijkaardige brief in het federale parlement.

Donderdag kwam een poederbrief, geadresseerd aan Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, aan op het federale parlement. Ook Vlaams Belang-Kamerlid Annick Ponthier ontving gisteren een gelijkaardige brief. “Ook in het federale parlement is een verdachte poederbrief aangekomen […]. Veiligheidsdiensten en [Kamervoorzitter] Patrick Dewael zijn net ingelicht. Wij zwichten niet voor intimidatie”, schrijft de partij op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Acht Vlaams-nationalistische politici ontvingen eerder poederbrief

Woensdag ontvingen zeven Vlaams Belang-Kamerleden reeds een poederbrief. Het gaat om Barbara Pas, Katleen Bury, Hans Verreyt, Steven Creyelman, Kurt Ravyts, Ellen Samyn en Nathalie Dewulf. Ook N-VA-Kamerlid Kathleen Depoorter ontving een poederbrief op haar thuisadres.

“Blijkbaar doet het Vlaams Belang het te goed en probeert men andere manieren te vinden om ons te muilkorven”, reageert Van Grieken. “Wij zullen nooit plooien voor intimidatie!”

In het verleden werden reeds poederbrieven verzonden naar het nationaal secretariaat van de partij, de fractie in het Vlaams Parlement en naar Vlaams parlementslid Filip Dewinter. Ook N-VA’er Theo Francken ontving enkele jaren geleden een poederbrief aan zijn thuisadres.