DevSide, het bedrijf dat de coronatracingsapp moet gaan ontwikkelen, is dinsdagmiddag opnieuw in opspraak gekomen. Op hun website verschenen onterecht logo’s van bedrijven waar ze zogezegd voor hadden gewerkt. Verschillende bedrijven, waaronder Pizza Hut, hebben dan ook gevraagd om hun logo te verwijderen. Dat schrijft VRT NWS

Het is niet de eerste keer dat er twijfels ontstaan bij het bedrijf. DevSide mist volgens de technologiesector aan bekendheid om zo een grote en belangrijke opdracht uit te voeren. Ook blijkt dus nu dat hun klantenbestand niet helemaal correct is. Het bedrijf zou naar eigen zeggen al honderden opdrachten hebben uitgevoerd. Pizza Hut en Belfius waren er daar volgens hun website daar enkelen van.

Verdwenen en vervangen

Maar het lijkt dat deze twee bedrijven daar toch anders over dachten. Beide logo’s zijn ondertussen al van de website verdwenen en vervangen. Een woordvoerder van Pizza Hut reageert aan VRT-NWS: “Wij hebben nooit rechtstreeks met DevSide gewerkt. Iemand die ooit als zelfstandige voor hen heeft gewerkt heeft bij ons een keer een applicatie gebouwd. We gaan dan ook vragen of ze ons logo willen verwijderen van hun pagina.” Verder vinden we op de website ook verschillende ‘klanten’ die een gemeenschappelijke oprichter hebben met DevSide. De oprichter van DevSide, Jean-Paul de Ville de Goyet, wil niet reageren.