Donderdagnacht werd het partijsecretariaat van de N-VA in Brussel gevandaliseerd door pro-abortusactivisten. Dat meldt de Vlaams-nationalistische partij op Twitter.

De ramen van het partijsecretariaat van de N-VA in de Brusselse Koningsstraat werden donderdagnacht beklad met graffiti. Op de vensters staan leuzen te lezen als “Mijn lichaam, mijn recht” en “Tu nous paternalise, on te les brise”.

(Lees verder onder de tweet.)

“Wij laten ons niet intimideren”

“Vannacht bekladden voorstanders van het wetsvoorstel dat abortus verder wil versoepelen ons partijsecretariaat. Wij laten ons niet intimideren door vandalisme”, schreef de partij vrijdagmorgen op Twitter.

Een progressieve meerderheid in de Kamer van Volksvertegenwoordigers wil de abortuswetgeving drastisch versoepelen. Met enige haast, zo bleek de afgelopen weken. Het wetsvoorstel wil abortus volledig uit de strafwet halen, de termijn verlengen van twaalf naar achttien weken, de bedenktijd inkorten en straffen opleggen aan wie abortus wil verhinderen.

Het wetsvoorstel heeft echter geen meerderheid aan Vlaamse kant. De N-VA, het Vlaams Belang en de CD&V zijn allen tegen. Dat het wetsvoorstel vorige week gestemd dreigde te worden, zorgde voor een kleine formatiecrisis tussen de CD&V en de MR.