Nadat burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) aangaf dat hij het niet eens was met de jongste beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, spellen enkele Franstalige liberalen hem nu de les. Dat schrijft VRT NWS. Volgens de MR-kopstukken treedt de N-VA-voorzitter niet hard genoeg op tegen het coronavirus. 

De nieuwe opflakkering van het coronavirus situeert zich vooral in enkele lokale brandhaarden. Met name in de stad Antwerpen en enkele omliggende gemeenten is de situatie precair. Eerder gaf de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) aan dat enkele maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad naar zijn mening niet ver genoeg gingen.

(Lees verder onder de tweet.)

“De Wever moet strenge maatregelen nemen in Antwerpen”

Enkele MR-kopstukken – de Franstalige liberalen zijn oververtegenwoordigd in de huidige minderheidsregering Wilmès -kaatsen de bal nu terug. Volgens hen treedt De Wever niet daadkrachtig genoeg op tegen de opflakkering van het coronavirus in zijn stad.

Minister van Begroting David Clarinval (MR) vernoemde De Wever expliciet. “Bart De Wever moet strenge maatregelen nemen tegen het coronavirus in Antwerpen”, luidde zijn boodschap.

(Lees verder onder de tweet.)

“Lokale niveau laat op zich wachten”

Ook minister van Middenstand Denis Ducarme (MR) vond dat het “lokale niveau op zich laat wachten”. Hij klonk echter genuanceerder dan Clarinval. “Ik wil het niet alleen over Antwerpen hebben. Ik wil niet in een politiek spelletje vervallen in verband met Bart De Wever. De toestand is te ernstig om politieke pingpong te spelen”, aldus Ducarme.

“Het is duidelijk dat het te laat is als er niets lokaal wordt gedaan”, schreef MR-voorzitter George-Louis Bouchez op Twitter. “Het is het principe van de ‘self-fulfilling prophecy’. Dus laten we beginnen met lokale maatregelen. Iedereen moet handelen op het meest geschikte niveau.”