Drie Mechelse moskeeën sluiten voor twee weken de deuren nadat enkele bezoekers positief hebben getest op corona. Dat meldt VRT NWS“We weten niet of de personen in kwestie onlangs nog in de moskee geweest zijn, maar we weten dat ze de moskee regelmatig bezoeken”, zegt Riffi Hamid, Mechels CD&V-gemeenteraadslid.

De moskeeën zullen nu twee weken sluiten teneinde het aantal mogelijke besmettingen verder te beperken. Nadien wordt de situatie geëvalueerd samen met het stadsbestuur en wordt er gekeken of en wanneer de moskeeën opnieuw kunnen openen. “Om het aantal besmettingen tegen te gaan, hebben we dan in samenspraak beslist om de moskeeën voor twee weken te sluiten. Iedereen kan voorlopig thuis bidden.” aldus nog het CD&V gemeenteraadslid. 

Eerder, bij het begin van de Ramadan, had minister van Binnenlandse Zaken en van Integratie, Bart Somers (Open VLD) zich al in een filmpje specifiek gericht tot de moslims om hen, samen met andere prominenten, aan te moedigen de coronamaatregelen te respecteren. Pas als de cijfers terug gunstig zijn en het aantal besmettingen niet is toegenomen, zullen de moskeeën opnieuw openen.