Een vereniging van makelaars uit Groot-Brittannië wil de term ‘master bedroom’ voor goed schrappen omdat de term zou wijzen op seksisme en slavernij. Dat meldt De Telegraaf. De Black Lives Matter-beweging zou hen “bewuster” hebben gemaakt over die gevoeligheden.

Na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd worden in de hele wereld symbooldiscussies gevoerd over alles wat met zogenaamd racisme en/of slavernij te maken heeft. Nu is ook de term ‘master bedroom’, de aanduiding voor hoofdslaapkamer, ter discussie komen te staan omdat het naar slavernij en seksisme zou verwijzen. 

‘Neutrale’ en ‘niet-aanstootgevende’ benaming

Eerder kwam de term ‘master bedroom’ in de Verenigde Staten al onder druk te staan, nu is het ook in onze regio een punt van discussie geworden. Een vereniging van makelaars uit Groot-Brittannië heeft bekend gemaakt dat ze de term voortaan niet meer zullen gebruiken. Voortaan zullen ze een ‘neutrale’ en ‘niet-aanstootgevende’ benaming gebruiken om de ‘master bedroom’ aan te duiden. 

“De verandering vloeit voort uit de politieke correctheid en een verandering bij de huizenzoekers in Londen”, zo verduidelijkt een makelaar de schrapping van de term. “Het gaat om kopers van begin twintig tot midden veertig die van over de hele wereld komen. Ze zijn vaak erg ruimdenkend en vinden elke vorm van racisme of seksisme zeer beledigend.”

De opkomst van de Black Lives Matter-beweging zou hebben meegespeeld in die beslissing. Dat zou de makelaars immers “bewuster” hebben gemaakt en heeft ertoe geleid dat hij “ervoor wil zorgen dat mensen met respect worden behandeld”, vertelt een makelaar.