Melven Theuma is een man die zelf toegaf een tussenpersoon te zijn in de moord op de Maltese onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia. Galizia zou vermoord zijn door een zakenman genaamd Yorgen Fenech. Maar Theuma zou dus ook iets te maken hebben met de moord, althans dat beweert hij zelf. Daarom werd hij gearresteerd en onder politiebescherming geplaatst. Hij zou binnenkort moeten getuigen in een rechtszaak, maar dat verliep echter anders. Hij heeft, naar verluidt, zichzelf neergestoken, al spreken lokale bronnen dat tegen.

Theuma is overgebracht naar het Mater Dei ziekenhuis met zware verwondingen. Het eerste onderzoek van de politie wijst erop dat hij de messteken dus zelf toegebracht heeft. Volgens enkele lokale bronnen zou hij echter teruggevonden zijn in de badkamer. Zijn keel zou zijn opengesneden en hij zou een wonde hebben aan zijn buik. Deze eigenaardige gebeurtenis heeft wel een zeer vreemde timing. Komende woensdag zou hij namelijk bewijs leveren in de rechtbank. Zelf is hij een taxichauffeur. Hij beweert informatie te hebben over de bom die ontplofte in de auto van onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia in oktober 2017.