Op Malta hebben meer dan twee op drie vluchtelingen, afkomstig uit Eritrea, Marokko en Soedan positief getest op het coronavirus. Daarmee verdrievoudigt het aantal besmettingen in één klap. Dat melden RTBF en BBC NEWS op basis van informatie van het Maltese ministerie van gezondheid. Het Maltese leger redde de migranten nadat hun bootje water maakte.  Bij aankomst op het eiland werden ze in quarantaine geplaatst. Tot nu toe blijken 65 van de 94 migranten positief. 

Alle vluchtelingen die in Malta aan land komen moeten 14 dagen in quarantaine en ondergaan een coronatest. Het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus op Malta verdrievoudigt in één klap. Op het kleine eiland in de Middellandse Zee, met 500.000 inwoners, waren tot dusver 34 besmettingen geteld. Volgens BBC NEWS komen de migranten uit Eritrea, Marokko en Sudan.

(Lees verder onder de tweet)

De testresultaten van 85 van de 94 mensen werden dinsdagavond laat vrijgegeven. De Maltese gezondheidsautoriteiten wachten nog op de resultaten van de andere vluchtelingen.

Aantal coronabesmettingen op Malta verdrievoudigd

“Deze groep kwam aan op Malta aan en had heel weinig contact met andere mensen voordat ze werden getest”, aldus het Maltese ministerie van volksgezondheid. Door deze nieuwe gevallen verdrievoudigt het aantal bevestigde besmettingen van het coronavirus op Malta in één klap. Het aantal actieve besmettingen in Malta stijgt hiermee tot 99, meldt persbureau AFP.

Het was de grootste cluster van positieve gevallen op het kleine eiland  sinds het eerste positieve geval op 7 maart. Het vorige recordaantal nieuwe gevallen in één dag was in april en bedroeg 52. Het kleine eiland in de Middellandse Zee, met 500.000 inwoners, telde tot nu toe slechts 34 besmettingen.

2 REACTIES

  1. Rare wereld waarin wij leven. Een burgemeester uit de Antwerpse Kempen mag chirojeugd weren omdat ze uit een landelijk dorpje tussen Antwerpen en Mechelen komen. Als men echter durft beweren dat we illegalen, waarvan grote aantallen corona positief zijn, uit Europa willen houden krijgen we alle bagger over ons heen.