De Franse stad Lyon reageert geschokt op de dood van verpleegster Axelle Dorier (23). De jonge vrouw overleed ten gevolge van een gruwelijk incident in de nacht van zaterdag op zondag.

Axelle hield haar hond aan de leiband toen het dier werd aangereden. Het kwam tot een discussie tussen omstaanders en de inzittenden van de auto. De daders sprongen daarop in hun wagen en scheurden weg. De auto reed echter een doodlopende straat in. Het meisje deed hen teken op te stoppen.

Volgens het onderzoek van de politiediensten zijn de daders daarop “bewust” achteruit gaan rijden, waardoor Axelle ten val kwam en vastgehaakt raakte aan het voertuig. De daders zetten daarop hun vlucht verder. Het meisje werd 800 meter meegesleept en overleed aan haar verwondingen. Getuigen zeggen dat ze een van haar ledematen kwijt was. De chauffeur geeft toe dat hij Axelle Dorier heeft aangereden, maar ontkent dat hij wist dat ze werd meegesleept door de auto.

#OnVeutLesNoms

De daders boden zich de volgende ochtend aan bij de politie. Daar bleef men discreet over de namen van de betrokken. Dit leidde op Twitter tot ongenoegen onder de hashtag #OnVeutLesNoms. De grote nieuwsmedia besteedden ook bijzonder weinig aandacht aan de zaak, vindt Philippe Torre, politicus van de Gaullistische partij Debout la France.

De kranten maakten de identiteit van de daders nog niet bekend, maar op LyonMag, een lokale nieuwssite, werden ze geïdentificeerd als Youcef T en Mohamed Y. Mogelijk zou de chauffeur niet over een rijbewijs beschikt hebben, meldt dezelfde bron.