Drie Limburgse mijngemeenten verscherpen de coronamaatregelen. Zo voeren ze een samenscholingsverbod in van maximum 10 personen, na 22 uur. Er komen ook initiatieven om, samen met vertegenwoordigers van verschillende gemeenschapen, in de context van het offerfeest te sensibiliseren. Dat meldt VRT NWS.

Het gaat om de gemeenten Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en Beringen. Die gemeenten tellen momenteel ook heel wat nieuwe gevallen van coronabesmettingen. Beringen, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder gaan een samenscholingsverbod invoeren. Ze doen dat omdat het aantal besmettingen sterk gestegen is. Heusden-Zolder blijft het hoogste aantal nieuwe besmettingen noteren in Limburg.

Sensibilisering rond offerfeest

In de mijngemeenten viert men eind deze maand het offerfeest. Ook daar neemt de stad sensibiliseringsinitiatieven samen met de vertegenwoordigers van de verschillende gemeenschappen. Opdat de vierende moslims zich goed aan de maatregelen zouden houden en opdat ze niet met meer dan 15 personen zouden vieren.

1 REACTIE