Het Amerikaans koppel dat eind vorige maand wereldnieuws werd omdat ze gewapend hun eigendom beschermden tegen Black Lives Matter-betogers is aangeklaagd voor het onwettig gebruik van vuurwapens. Dat meldt de BBC

Op zondag 28 juni trokken enkele honderden activisten van Black Lives Matter door de straten van de Amerikaanse stad St.Louis op om er te betogen. Daarbij liepen ze onwettig het afgesloten privéterrein op van Mark en Patricia McCloskey, die daarop besloten om voor hun deur te gaan staan met wapens om hun eigendom te beschermen tegen de woeste menigte. 

Verschillende betogers maakten daarvan videobeelden, die al snel viraal gingen. Het feit dat de betogers hun eigendom onwettig waren opgelopen, werd opvallend nergens vermeld in de media. “Ze bedreigden onze levens, dat mijn huis en kantoorgebouw zou afgebrand worden, zelfs de hond werd bedreigd”, reageerde het koppel later. 

Nu blijkt dat het koppel zelfs aangeklaagd zal worden. “Het is illegaal om op een bedreigende manier met wapens te zwaaien naar deelnemers van een vreedzame betoging. Dit soort gedrag is onaanvaardbaar in St. Louis”, aldus procureur Kim Gardner. “We moeten het recht om vreedzaam te protesteren beschermen. Iedere poging om dit te belemmeren door intimidatie wordt niet getolereerd.”