In Westende heeft een vrouw (43) maandagochtend een jobstudent aangevallen met een schroevendraaier. Dat meldt De Standaard. Daarna probeerde ze de jongeman ook nog aan te rijden. De 21-jarige jobstudent die aan het werk was als parkeerwachter raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De identiteit van de verdachte werd achterhaald en ze werd maandagmiddag opgepakt. De vrouw ontkent de feiten.

De 43-jarige vrouw uit Middelkerke werd betrapt toen ze haar nog geldig parkeerticket onder de ruitenwisser van een andere auto stak. De jobstudent en een collega spraken de vrouw hierover aan. Er volgde een woordenwisseling en de situatie escaleerde snel. De vrouw liep terug naar haar auto en nam er een schroevendraaier uit. Hiermee probeerde ze de jobstudent neer te steken. De jongeman geraakte hierbij gewond aan zijn hand maar mocht ondertussen het ziekenhuis alweer verlaten. Ze probeerde daarbovenop ook nog de parkeerwachter aan te rijden. En pleegde daarna vluchtmisdrijf.

Bijkomende maatregelen

De verdachte werd opgepakt en verhoord door de politie. Ook het slachtoffer legde een verklaring af. Omdat de vrouw de feiten tot op heden ontkent is er nog weinig duidelijkheid over wat er zich precies heeft afgespeeld. Het verhoor van de collega van het slachtoffer zou meer duidelijkheid kunnen bieden over de feiten. Het gemeentebestuur zal een klacht indienen tegen de verdachte. “We nemen ook bijkomende maatregelen om de parkeercontroles beter te beveiligen met onder andere bijstand van de politie in Westende-Bad.” , klinkt het bij de gemeente. 

Volgens het parket zijn er onvoldoende aanwijzingen dat de vrouw de feiten inderdaad gepleegd heeft en na de schermutseling de parkeerwachter bovendien ook nog probeerde aan te rijden. Daarom werd de vrouw in snelrecht gedagvaard voor de correctionele rechtbank van Brugge.