In het Antwerpse Turnhout heeft afgelopen nacht een illegale Tunesiër maar liefst 38 auto’s beschadigd. Dat meldt VRT NWS. De man werd opgepakt, maar al snel opnieuw vrijgelaten. Eigenaars van de beschadigde auto’s zullen waarschijnlijk zelf moeten opdraaien voor de kosten. 

Maandagnacht kreeg de lokale politie van Turnhout een oproep van een buurtbewoner die meldde dat een man in zijn straat willekeurige auto’s aan het beschadigen was. De politie ging meteen ter plaatse en trof daar inderdaad een man aan die met een scherp voorwerp auto’s volledig aan het bekrassen was.

Al snel bleek het te gaan om een 27-jarige Tunesiër zonder verblijfspapieren. Hij werd kort verhoord en daarna opnieuw vrijgelaten, met een bevel om het grondgebied te verlaten. Vanwege de coronacrisis kan dat echter momenteel niet, waardoor de Tunesiër dus gewoon terug ongemoeid op vrije voeten is. 

De eigenaars van de beschadigde auto’s, 38 om precies te zijn, hoeven naar alle waarschijnlijkheid niet te rekenen op een schadevergoeding. “We hebben op elke auto een briefje achtergelaten dat wie dat wenst bij ons klacht kan indienen. Veel zal dat niet opleveren, vermits het om een illegaal gaat. Mogelijk kan de verzekering nog iets betekenen, anders zullen de eigenaars zelf voor de kosten moeten opdraaien”, aldus Rudy Remijsen van de Turnhoutse politie aan VRT NWS