Zaterdagavond vond, in het kader van een drugsdossier, een grote politie-operatie plaats in de Brusselse gemeente Vorst. Eerder die avond werd een vermoedelijke drugsdealer op heterdaad betrapt door agenten van de Brusselse politiezone Montgomery. De persoon werd aangehouden en er vond een huiszoeking plaats in De Generaal Dumonceaulaan. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door de woordvoerster van het Brussels parket. De huiszoeking leverde niets op.

De politie vreesde dat er zich mogelijk een gevaarlijke, bewapende persoon verschuilde in de woning. Daarom werden de grote middelen ingezet om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo vloog bijvoorbeeld steeds een politiehelikopter van de federale politie rond, ter ondersteuning van de agenten.

Huiszoeking Vorst levert niets op

Woordvoerster Willemien Baert van het Brussels parket bevestigde intussen dat de huiszoeking negatief bleek te zijn en dat ze geen gewapende personen noch wapens aantroffen. “Uiteindelijk bleek er niemand in de woning aanwezig, en werd er ook geen wapen aangetroffen”, aldus voordvoerster Willemien Baert..