In het asielcentrum van Sijsele is donderdagavond een grote vechtpartij uitgebroken. De politie moest massaal ter plaatse komen om de rust te laten wederkeren, drie asielzoekers werden aangehouden. Dat meldt Het Nieuwsblad

Enkele weken geleden opende het nieuwe asielzoekerscentrum in het West-Vlaamse Sijsele haar deuren. Een voormalige kazerne werd omgebouwd tot opvangcentrum voor 300 asielzoekers van verschillende nationaliteiten, wat naar verluidt wel eens voor problemen zorgt. Donderdagavond moest de politie uitrukken in Sijsele. 

Omstreeks 20u kreeg de politie een melding over een grote en ernstige vechtpartij in het asielzoekerscentrum. “We zakten met heel wat ploegen af omdat de melding behoorlijk ernstig was en we niet onderbemand wilden toekomen”, aldus Steve Desmet, korpschef van de politiezone Damme/Knokke-Heist, aan Het Nieuwsblad. 

Meerdere patrouilles en een interventieteam snelden inderdaad ter plaatse en slaagden erin de situatie te bedaren. Drie asielzoekers werden bestuurlijk aangehouden, één iemand werd lichtgewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De oorzaak van de vechtpartij is onduidelijk. Naar verluidt zou het gaan om een banale discussie tussen de asielzoekers die uit de hand liep.