De Afrikaanse man die enkele maanden geleden een stewardess van Brussels Airlines in het gezicht spuwde en haar een klap in het gezicht gaf, dient nu klacht in tegen Brussels Airlines wegens vermeend racisme. Dat meldt RTBF. “Ik ben een zwart persoon, vandaar allicht dat ze denken dat ze met mij mogen doen wat ze willen.”

Midden maart doken op sociale media videobeelden op van een incident op een vliegtuig van Brussels Airlines. Op die beelden is te zien hoe een Afrikaanse man in het gezicht spuwt van een vrouwelijk personeelslid van Brussels Airlines en haar een harde klap in het gezicht geeft. De man komt nu naar buiten met zijn versie van de feiten, en spreekt van racisme.

Racisme

Volgens de man, afkomstig uit Ghana, werd zijn schoonmoeder onheus behandeld door het personeel van Brussels Airlines. Toen hij hen daarop aansprak, zou één van de stewards hem naar eigen zeggen een klap in het gezicht gegeven hebben. “Zoiets meemaken voor de ogen van mijn vrouw, mijn kinderen en mijn schoonmoeder… Dat kwetst.”

Hij beweert dus dat hij niet als eerste een klap uitdeelde, en stelt dat hij slachtoffer werd van racisme. “Ik ben een zwart persoon, vandaar allicht dat ze denken dat ze met mij mogen doen wat ze willen. Ik heb een klap gekregen van de steward én de stewardess, maar dat vindt iedereen blijkbaar normaal”, klinkt het. 

De man zal dan ook klacht indienen tegen Brussels Airlines voor racisme. “Ik weet niet hoe het nu verder moet, maar recht moet geschieden. Brussels Airlines mag er niet zo goedkoop vanaf komen. Ik reisde al de hele wereld rond, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.”