Op Twitter circuleren momenteel beelden van brandende voertuigen in Irak. Naar verluidt gaat het om een aanval op het Amerikaanse leger. Een Amerikaans konvooi zou aangevallen zijn en drie voertuigen zijn in brand gestoken. Het is onduidelijk wie de aanval uitgevoerd heeft of als er gewonden of doden gevallen zijn.

Het is niet het eerste incident in Irak. De Amerikanen zijn al meerdere keren aangevallen in Irak. Vaak was Iran dan verantwoordelijk voor de aanval. De spanningen tussen Iran en de VS lopen namelijk al een tijdje op. Het begon allemaal toen de Amerikaanse ambassade bestormd werd in Iran. Als antwoord op deze agressie gaf president Trump groen licht om de Iraanse generaal Qassem te doden. In de ogen van Amerika was de generaal namelijk een terrorist, maar in de ogen van Iran was hij een volksheld. Daarom schoot Iran 15 raketten af op een Amerikaanse legerbasis. Alle vijandigheden tussen Iran en de VS speelden zich af op Iraakse bodem. Het is dus zeker niet ondenkbaar dat dit opnieuw hiermee te maken heeft.