Dominique Leroy, Proximus-CEO van 2014 tot 2019, heeft een minnelijke schikking van 107.841,01 euro gesloten met het parket. Dit meldt de beurswaakhond FSMA in een persbericht. Hierdoor zal er een eind komen aan de zaak waarin ze beschuldigd wordt van handelen met voorkennis. De feiten zouden zich hebben voorgedaan op het einde van haar mandaat als CEO bij Proximus.

Dominique Leroy maakte in september 2019 bekend dat ze CEO zou worden van het Nederlandse KPN. Toen kwam aan het licht dat er een onderzoek was opgestart naar een van haar aandelentransacties. Op 25 juli 2019 verkocht Leroy 10.840 aandelen van Proximus NV. Volgens de FSMA zou ze hebben gehandeld met voorwetenschap. Deze informatie zou ze hebben verkregen uit de gevorderde onderhandelingen met KPN. De Nederlandse telecomgigant heeft dan ook de kandidatuur van Leroy meteen geweigerd, hoewel ze haar schuld altijd heeft volgehouden. Handelen met voorkennis ligt echter zeer gevoelig in Nederland.

“Geen reactie”

De Brusselse raadkamer moet nu de minnelijke schikking enkel nog bekrachtigen. Dit zou 15 juli gebeuren. Leroy geeft nog geen reactie. “Zolang de juridische procedure loopt – en dat is nog altijd het geval – wens ik geen reactie te geven”, zegt Leroy in De Tijd.

Door de minnelijke schikking ontloopt ze niet enkel een strafrechtelijke veroordeling, maar kan ze ook weer op zoek naar een andere topfunctie. Hoewel ze afgelopen maanden toch nog steeds opdrachten aannam. Zo werkte ze als consultant bij zowel Bain Capital als Ergon. Daarnaast bleef ze ook steeds bestuurder bij Ahold Delhaize en Saint-Gobain, het Frans bouwmaterialenbedrijf.