Zaterdagnacht rond half één speelde zich er een schietpartij af in het Brusselse Vorst. Dat schrijft Bruzz. Hierbij stierf een van de jongeren die betrokken was bij het incident. Twee anderen geraakten gewond. Volgens buren zouden er zeker 17 kogels zijn afgevuurd. “Het incident vond plaats op het Orbanplein.” , communiceert parketwoordvoerder Denis Goeman. 

Het Orbanplein staat in de buurt bekend als handelsplaats van drugs. Een buurtbewoner getuigt: “Hier is gewoon geen veiligheid. Drugs tiert hier welig.” Het schietincident zou gevolg zijn van een escalerende ruzie tussen twee drugsfamilies. Een familie had tot voor kort de gehele drugshandel in de buurt in handen. Ze voelde zich bedreigd door een andere opkomende familie. De jongeman die stierf werd achtervolgd met een auto en werd door een kogel in het hoofd geraakt, waardoor hij meteen stierf.

De procureur des Konings en de onderzoeksrechter zijn deze nacht nog ter plaatse gegaan. Het parket vordert een onderzoek naar moord en poging tot moord. Er zijn momenteel nog geen verdachten opgepakt.