De Antwerpse politie heeft maandag een buurtwinkel in Borgerhout gesloten omdat een werknemer er weigerde te stoppen met werken nadat die positief getest had op Covid-19. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Enkele dagen geleden kreeg de politie een tip van een buurtbewoner die bezorgd was over het feit dat de met Covid-19 besmette man nog gewoon aan het werk was in een plaatselijke buurtwinkel in Borgerhout. Daar ligt, zoals u weet, het aantal besmettingen de voorbije weken bijzonder hoog.

Maandagmiddag ging de politie ter plaatse en troffen ze inderdaad de besmette man aan in de winkel, samen met verschillende klanten. Zaakvoerder Mohamed G. (31), die vroeger een café uitbaatte in de buurt, beweerde niet op de hoogte te zijn van het feit dat zijn medewerker positief had getest. 

“Bij aankomst van onze mensen, die de nodige beschermende kledij droegen, was de man inderdaad aan het werk”, bevestigt politiewoordvoerder Sven Lommaert. “We hebben de winkel meteen bestuurlijk gesloten en verzegeld. De politie gaf de aanwezige klanten de raad zich te laten testen.”