Twee filmpjes waarop SP.a-voorzitter Conner Rousseau dansend te zien is tijdens een feestje in Frankrijk veroorzaken opschudding. Dat meldt De Morgen op basis van berichten van de satirische website ‘T Scheldt. Rousseau bevestigt dat het gaat om het huwelijksfeest van zijn broer in Frankrijk. Binnen of buiten, ook met de meest recente versoepelingen van de coronamaatregelen zou het in België nog altijd verboden zijn om te dansen op trouwfeesten.

Op sociale media doken beelden op van een luid zingende SP.a voorzitter Rousseau. DJ van dienst bleek tv-presentator Kobe Ilsen. Vanachter de microfoon introduceert Viktor Verhulst de sp.a-voorzitter. Die komt vervolgens in beeld wanneer hij danst en meezingt op de tonen van de Samson & Gert-klassieker ‘In de Disco”. Later komt ook nog een tweede video boven water, waarop Rousseau te zien is op een jacht.  

(Lees verder onder de Tweet)

Aan de krant De Morgen bevestigde Rousseau dat hij inderdaad op de beelden te zien is. Die dateren al van vorige week. Tijdens het trouwfeest van Rousseaus halfbroer Steve. Dat vond plaats in Frankrijk. Volgens de SP.a-voorzitter is er geen vuiltje aan de lucht, het feest vond namelijk plaats “in openlucht” en was naar verluidt “volledig volgens de coronaregels georganiseerd”.
 
Boven de dj-installatie is volgens de Morgen een soort plafond te zien, maar volgens Rousseau is dat “een klein zeil van een stretchtent boven de dj-booth, outdoor dus”.
  

De regels in Frankrijk voor trouwfeesten verschillen overigens met die in ons land. Op een huwelijksfeest in België is enkel de openingsdans van het koppel toegelaten. 

Melissa De Praetere: “Ik heb daar alle begrip voor”

Kamerlid Melissa De Praetere (sp.a) verklaarde aan Sceptr dat ze het filmpje nog niet had kunnen bekijken maar dat ze gehoord had dat er wat opschudding was ontstaan. Zelf ziet ze er niet meteen graten in zolang de regels gerespecteerd werden. “Het is aan Conner om de inschatting te maken om daar wel of niet naartoe te gaan. Het is natuurlijk een feest van zijn broer, dus ik heb daar alle begrip voor”, besluit ze.