Een grote brand heeft deze voormiddag veel schade aangericht aan de historische kathedraal van Nantes. De bevoegde instanties hebben sterke aanwijzingen dat het zou gaan om brandstichting, er werd een onderzoek geopend. Dat meldt France Bleu

Omstreeks 7u45 merkten de eerste ooggetuigen rook en vlammen op in de Saint-Pierre-et-Saint-Paul-kathedraal in Nantes, die gebouwd werd in de 15e eeuw. De brand zou is inmiddels onder controle, maar zou verschillende delen van de kathedraal volledig verwoest hebben.

Experts vonden drie brandhaarden in de kathedraal, en de brand zou dus op drie plaatsen tegelijkertijd begonnen zijn. “Dat is geen toeval”, klinkt het bij de bevoegde instanties. Men is er dus van overtuigd dat de brand werd aangestoken, en er werd dan ook een onderzoek geopend naar brandstichting.