Khadija Bouloudo, één van de zogenaamde ‘boerkavrouwen’, is deze week gearresteerd voor de ontvoering van een 13-jarige jongen in Genk. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De beruchte familie moslimextremisten hield de jongen 42 dagen gegijzeld en eiste 330.000 euro losgeld. 

Eind april werd de 13-jarige jongen met veel geweld ontvoerd in Genk. Gewapend vielen de ontvoerders het huis van de jongen binnen, bedreigden ze zijn gezinsleden en namen ze hem mee. Vervolgens eisten de ontvoerders 330.000 euro losgeld, anders zouden ze de jongen vermoorden. Het zou gaan om een afrekening, maar dat is nog niet bevestigd.

Na 42 dagen werd de ontvoerde jongen dan toch vrijgelaten, waarschijnlijk omdat de politie de ontvoerders in het vizier kreeg. Khalid Bouloudo, een beruchte moslimextremist en Syriëstrijder, werd kort daarna gearresteerd. Hij zit tot op heden in de cel.

‘Boerkavrouw’

Nu is ook de vrouw van Khalid Bouloudo, Khadija, gearresteerd. Zij zou verantwoordelijk geweest zijn voor de bewaking van de ontvoerde jongen en mogelijks stond zij ook in voor het brengen van eten naar de jongen. Gisteren verscheen Khadija voor de raadkamer, waar haar aanhouding verlengd werd. 

Ook Khadija is geen onbekende voor het gerecht. Ze staat gekend als één van de zes ‘boerkavrouwen’, moslima’s die weigeren om zonder boerka door het leven te gaan. Khadija  kwam van Syrië, waar ze haar echtgenoot Khalid Bouloudo ontmoette, en weigerde bij aankomst in België om haar boerka uit te doen.