Het asielzoekerscentrum in Lint gaat in lockdown nadat verschillende asielzoekers er positief hebben getest op covid-19. Dat meldt VRT NWS. Die beslissing werd genomen door de burgemeester en het Rode Kruis om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. 

De voorbije dagen kregen alsmaar meer asielzoekers in het opvangcentrum symptomen van het coronavirus. Nadat zij getest werden, bleek dat er inderdaad een uitbraak van het virus is in het centrum. Meerdere asielzoekers testten positief, hoeveel precies is onduidelijk. 

Daarom besliste de burgemeester van Lint in samenspraak met het Rode Kruis om het asielzoekerscentrum tijdelijk in lockdown te plaatsen. “De besmette bewoners zijn in een isolatieafdeling geplaatst. Zij die symptomen vertonen maar nog niet zijn getest, blijven op hun kamer”, aldus Nena Testelmans van het Rode Kruis.

Komende dagen en misschien weken zal het centrum gesloten blijven voor de asielzoekers, zullen hun contacten onderzocht worden en zal er verder getest worden. “De maatregel is nodig om te onderzoeken welke verdere stappen nodig zijn”, klinkt het. “We willen niemands veiligheid in gevaar brengen. Lokale lockdowns blijken momenteel de beste manier om het virus af te remmen.”