Vrijdagmiddag reisde Robert Murphy (56) met de bus door Merksem. Wanneer hij iemand er attent op maakte dat hij het mondmasker ook over de neus moest dragen, ontstond er een ruzie. De man schold Robert uit in het Arabisch. Deze liep zo uit de hand dat de man de mindervalide Robert tweemaal beet. Omdat Robert zich moeilijk kon verdedigen moesten andere busreizigers ingrijpen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Robert had vrijdagmiddag al “een Afrikaanse man” gevraagd om zijn mondmasker te dragen nadat deze op hem had geniest. Toen hij daarna opnieuw zag dat er iemand het masker niet correct droeg, vond hij dat hij opnieuw moest ingrijpen. Het koppel dat tegenover hem op de bus zat droeg het masker immers niet over de neus. Robert gebaarde en vroeg hen beleefd om het mondmasker op de juiste manier te dragen. De man weigerde dit.

Geen coronatest

Er ontstond een verbaal conflict tussen de twee mannen. Tot plots de man Robert uitschold in het Arabisch. Robert antwoordde hierop met  “Ge zijt ne klootzak.” De man sprong vervolgens recht en vloog naar de nek van het slachtoffer.  “Hij wilde mij bij mij hals omhoogtrekken, zoals in de film.  Ik probeerde mij los te wrikken maar ik ben invalide dus dat ging niet gemakkelijk. We trokken en duwden tot die man zich ineens  op mijn borst stortte en beet. Ik kon niet geloven wat er gebeurde. Als een dolle hond ging hij tekeer. Ik duwde hem van mij af maar die man wilde van geen wijken weten. De hele tijd probeerde hij opnieuw te bijten.”, getuigt Robert in Het Laatste Nieuws.

De dader en zijn vrouw vluchtten meteen weg uit de bus, maar konden even later gevat worden door de politie. Er werd een proces-verbaal opgesteld. Robert trok voor verzorging naar het ziekenhuis. Daar namen ze geen coronatest af, omdat er geen bewijs was dat de dader besmet zou zijn met het virus. Het slachtoffer wacht verbaasd en gespannen af.

2 REACTIES