Na een grote klopjacht van de Leuvense politie zijn vier ‘jongeren uit Brussel’ opgepakt voor een gewapende overval op een elektronicazaak in Leuven. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens een ooggetuige ging het om jongeren van Noord-Afrikaanse origine. 

De feiten vonden donderdagnamiddag plaats. Vier jonge mannen pleegden omstreeks 16u een gewapende overval op elektronicazaak Switch in Leuven, waarna ze wegvluchtten met een klaarstaande vluchtauto. Met de politie in hun kielzog reden ze aan hoge snelheid enkele kilometers verder naar Rotselaar, waar ze hun auto achterlieten.

Minderjarigen

Er werd een grootschalige zoekactie opgezet, waarbij verschillende politieploegen en een helikopter ingezet werden. Omstreeks 20u waren alle verdachten ingerekend: het zou gaan om vier minderjarigen, afkomstig uit Brussel. De jongste zou amper 13 jaar oud zijn. Volgens een ooggetuige ging het om jongeren van buitenlandse origine. 

“Ik was mijn gras aan het maaien wanneer ik veel politiewagens al terug richting Leuven zag rijden”, vertelt hij aan HLN. “De helikopter was al vertrokken en ik denk dat de politie de zoektocht had afgeblazen. Plots zag ik een man van Noord-Afrikaanse origine met bloot bovenlijf die zich verstopte in het maïsveld. Ik deed teken en riep ‘daar, daar, daar’ naar de voorbijrijdende politie om hen te waarschuwen. Ze zijn meteen uitgestapt en hebben de man opgepakt.”

“Een andere man met een grijze T-shirt zat wat verder in het maïsveld verstopt. Terwijl een paar agenten de eerste overvaller in bedwang hielden is de rest achter de man met het grijze T-shirt gelopen. Ze hebben mij gevraagd om even bij de combi te blijven. De politie heeft de laatste man opgepakt rond 20 uur. Van wat ik kon zien gaat het om jonge mannen van in de twintig jaar.”