Een agent van de federale politie is vorige vrijdag met geweld overvallen in de Brusselse metro door een groepje ‘jongeren’ – hun identiteit wordt niet vrijgegeven – die weigerden een mondmasker te dragen. Dat meldt Het Nieuwsblad

De feiten vonden vrijdagavond plaats nabij het metrostation Hermann-Debroux in de Brusselse Oudergem. Een agent in burger was met de metro op weg naar huis toen hij een groepje jongeren zag die geen mondmasker droegen, ondanks het feit dat dit verplicht is. Hij sprak hen daarop aan, maar de jongeren negeerden hem. 

Even later, toen de agent wilde uitstappen, werd hij met geweld overvallen door een groepje jongeren, naar alle waarschijnlijkheid dezelfde jongeren die hij aansprak om een mondmasker te dragen. Ze vielen de man aan, namen zijn bezittingen af en vluchtten daarna weg. 

Het Brusselse parket bevestigt dat er een onderzoek werd geopend naar de feiten en dat er al daders geïdentificeerd werden. Hun identiteit wordt echter geheim gehouden en ze werden na hun verhoor meteen weer vrijgelaten; 

“Meerdere verdachten konden geïdentificeerd worden en twee van hen werden diezelfde avond nog gearresteerd”, aldus parketwoordvoerster Willemien Baert aan Belga. “Het gaat om K.B. en A.I., beiden 20 jaar oud. Ze werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter en na verhoor opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden.”