Op sociale media zoals TikTok en Twitter is een video opgedoken die opgenomen is op de Korenmarkt van Gent. Een Youtuber, onder de naam Fouzcous stelde aan twee jongeren van Afrikaanse origine wat ze zouden doen als hun beste vriend homo zou zijn. Het antwoord was shockerend en de politie zou volgens Het Nieuwsblad een onderzoek gestart zijn.

YouTuber Fouzcous benaderde de twee jongemannen op de Korenmarkt van Gent met een simpele vraag. “Je beste vriend is homo, wat doe je?” Van hun antwoord moesten velen walgen. “Ik pak een mes en steek het in zijn kont,” begint de Afrikaanse jongere zijn antwoord. “Daarna roep ik ‘dreiries’ en pakken we zijn moeder en zijn oma voor zijn gezicht. Daarna snijd ik zijn hoofd er direct af.” Fouzcous stelt door dit zware antwoord de bijvraag of het zou uitmaken of je hem al vijftien jaar zou kennen. “Kan mij niks schelen,” besloot hij. 

(Lees verder onder de Tweet)

https://twitter.com/lolababyface/status/1284885744474034178

De volledige video stond eerst nog op YouTube. Ondertussen is die al offline gehaald. Het Nieuwsblad meldt dat de Gentse politie een onderzoek gestart is. Het gelijkekansencentrum Unia zou namelijk een klacht hebben ingediend. “Voor onverdraagzaamheid is geen plaats in Gent,” klinkt het.