De 33-jarige Abdelouafi T. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor een gewelddadige homejacking in Aalst. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Abdelouafi T. is geen onbekende voor het gerecht en zou ernstig geradicaliseerd zijn. 

De feiten dateren van 17 april 2020 en vonden plaats in Aalst. Abdelouafi T. was er samen met zijn vriendin naar de politie gegaan om aangifte te doen van een inbraak, maar daarna hadden ze geen bus naar huis meer. De man wilde daarom een fiets stelen, maar zijn vriendin zei hem om dat niet te doen en het koppel kreeg ruzie.

Homejacking

Abdelouafi T. liep weg van zijn vriendin en besloot in te breken bij een willekeurig huis. Hij drong het huis van de 62-jarige Lutgarde Annaert binnen, nam een mes uit de keuken en bedreigde de vrouw daarmee. Hij zette het mes op de keel van Lutgarde en eiste cash geld. 

Twee weken eerder was er al ingebroken in het huis van de vrouw, en ze vertelde Abdelouafi T. dan ook dat ze geen geld meer in huis had. Met een list wist ze Abdelouafi T. naar het huis van een overbuur te sturen, waarvan ze wist dat er camerabewaking was. Toen zij niet opendeden, vluchtte Abdelouafi T. weg. 

Woensdag moest de man voor de correctionele rechtbank verschijnen. Zijn advocaat vroeg een milde straf, ondanks zijn uitgebreid gerechtelijk verleden. “Het gaat hier om een samenloop van omstandigheden”, klonk het. “Hij begreep zelf niet goed wat hem toen bezielde of waarom hij deze feiten heeft gepleegd. Hij heeft dan ook ontzettend veel spijt van deze overval en wil dit dan ook duidelijk meedelen aan de slachtoffers.”

De correctionele rechtbank van Dendermonde verklaarde de man schuldig over de hele lijn en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van vijf jaar.