De 44-jarige Yassine B. heeft een gevangenisstraf van 12 jaar gekregen voor een reeks verkrachtingen en aanrandingen in Brussel. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Hij zocht naar dronken studentes rond de universiteitscampus en misbruikte hen. 

Eind vorig jaar ging de bal aan het rollen toen een studente van de ULB een bericht op Facebook plaatste waarin ze vertelde dat ze verkracht was door iemand die zich voordeed als taxichauffeur. Al snel bleek dat ze lang niet het enige slachtoffer was van de man, verschillende andere slachtoffers maakten hetzelfde mee.

Valse taxichauffeur

Telkens ging de man van Noord-Afrikaanse origine op dezelfde manier te werk. Hij deed zich voor als taxichauffeur en zocht naar dronken vrouwelijke studentes, die hij een lift aanbood. Daarna ontvoerde en verkrachtte hij hen. Op deze manier maakte hij meerdere slachtoffers, zelf bekende hij drie feiten maar naar alle waarschijnlijkheid zijn het er nog meer. 

De correctionele rechtbank tilde zwaar aan de feiten en noemde de man een seksueel roofdier en gevaar voor de samenleving. Ze legden Yassine B. een gevangenisstraf van 12 jaar op.