Ongeveer 10.000 mensen zijn vandaag naar het Brusselse Poelaertplein getrokken voor een Black Lives Matter-manifestatie. Die liep alvast uit de hand. Een 100-tal relschoppers is met flessen en stenen naar de politie beginnen smijten. Ook in Antwerpen is er een betoging bezig. Ook daar worden met stenen gegooid en zijn een honderdtal betogers opgepakt.

(Lees verder onder de tweet) 

Black Lives Matter in Brussel

De betoging begon om 15:00 bij het Justitiepaleis. Mondmaskers werden uitgedeeld door de organisatoren en maar liefst 10.000 manifestanten daagden op volgens de politie. Om 16:30 eindigde de manifestatie, maar de achterblijvers begonnen met stenen en flessen te gooien naar de ordediensten en de politie moet het waterkanon inzetten.

Antwerpen en andere plekken

Ook kwamen er ongeveer 1200 betogers samen in het Steenplein in Antwerpen. Daar liep het ook uit de hand en op de Groenplaats werden een 100-tal omringd door de politie en opgepakt. Ze werden met lijnbussen weggevoerd. In halle kwamen een 200-tal betogers samen op het Koning Albert I Park, nabij het standbeeld van Leopold II. In Oostende kwamen dan nog eens 300 mensen samen en een 750-tal mensen verzamelden zich in Gent. De organisatoren in Gent krijgen een GAS-boete van 350 euro, omdat de opkomst niet toegestaan was. In Hasselt kwamen meer dan 200 mensen samen voor een BLM-actie.