Afgelopen dinsdag hebben Boko Haram-schutters minstens 81 mensen gedood en het dorp Faduma Koloram met de grond gelijk gemaakt. Dat is een dorp in het noorden van Nigeria. De terroristen hebben het dorp ook geplunderd. Er zijn ook beelden opgedoken op sociale media.

Ze arriveerden in voertuigen en op motoren, vervolgens openden ze het vuur. Ze schoten in het rond met AK-47’s in het dorp. Daarna werd het dorp geplunderd. Ze namen ongeveer 1200 dieren mee, waaronder vee en kamelen. Eén van de inwoners, een lid van de Civilian Joint Task Force (CJTF) en een Nigeriaanse soldaat bevestigden elk hetzelfde verhaal. Volgens hen viel Boko Haram het dorp aan, omdat de bewoners naar verluidt informatie doorgaven aan de autoriteiten. “Het is een ongelukkige dag voor ons, dat we hiervan getuige moesten zijn,” klinkt het. Volgens het lid van de CJTF waren de bewoners gewapend en hadden ze eerdere aanvallen al afgeweerd. Deze keer werden ze echter verrast.  “Ze hebben ons verrast en onze mensen vermoord”, zegt hij.

de groep ‘Islamic State West Africa Province (ISWAP), Engels voor de Islamitische Staatsprovincie West-Afrika, heeft al duizenden mensen gedood en miljoenen mensen moesten reeds vluchten door het geweld in het noordoosten van Nigeria. Het aantal aanvallen op burgers is in de afgelopen maanden toegenomen. Volgens het volk is ISWAP hier verantwoordelijk voor. Het conflict in Nigeria zelf duurt al 10 jaar, heeft de levens van meer dan 36.000 mensen opgeëist en ongeveer twee miljoen Nigerianen zijn uit hun huizen verdreven.