De beelden van het geweld in Amerika blijven binnenstromen. Op sociale media verschijnen foto’s en filmpjes van geweld tegen de politie, tegen burgers, van vandalisme en plunderingen… Het lijkt er niet op dat het geweld binnenkort zal stoppen. Zeker niet nu, want het ziet ernaar uit dat er olie op het vuur gegooid is: in Atlanta is een zwarte man doodgeschoten door de politie.

Het begon met een alcoholcontrole. De politie van Atlanta stopte de wagen van de 27-jarige Rayshard Brooks. Hij bleek onder invloed te zijn, waardoor de agenten hem arresteerden. Dat zag Brooks niet zitten, waardoor hij begon tegen te stribbelen. Hij kon een wapen bemachtigen en zette het op een lopen. Toen hij zich echter plots omdraaide met zijn wapen, schoten de agenten hem neer. De man werd nog naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. De beelden zijn hieronder te bekijken, het incident vindt plaats rond de 30 minuten.

(Lees verder onder de tweet)

De vraag is nu of het geweld nog erger zal worden. Sinds de dood van George Floyd breken er al overal in de VS rellen uit. Vooral extreemlinkse antifamilitanten zetten de boel op stelten, samen met andere (extreem)linkse relschoppers.

Update: Er zijn camerabeelden opgedoken van het incident.

Beelden van de rellen

https://twitter.com/moronhumor/status/1268000909059076096

https://twitter.com/r_u_vid/status/1269792534105960448