De Turkse organisatie “de Grijze Wolven” heeft afgelopen donderdagavond linkse extremisten van Antifa aangevallen in Wenen. Daarnaast hebben ze een lokale Koerdische club aangevallen. De politie heeft hiervoor 6 Turken aangehouden. Ze hebben ook een balkon in brand gestoken en een politieagent liep verwondingen op toen er met een steen werd gesmeten.

De meeste Koerden die werden geviseerd, waren deelnemers aan een Koerdische betoging tegen geweld tegen vrouwen. Daardoor namen de spanningen enorm toe. De politie kon gelukkig een massale vechtpartij vermijden. De FPÖ-partijleider, Norbert Hofer, klaagde over het “dubbel extremistisch probleem” met extreemlinksen en koerden enerzijds en de extremistische Grijze Wolven van Erdogan anderzijds. “Alle buitenlandse relschoppers zouden het land moeten uitgezet worden,” klinkt het.

Ook de Oostenrijkse minister  van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer (ÖVP) veroordeelde de rellen. “Als samenleving moeten we standhouden tegen deze radicale krachten, in Oostenrijk hebben we geen plaats voor extremisme,” zegt hij. Minister van Integratie Susanne Raab (ÖVP) was ook niet te spreken over dit incident. “Iedereen in Oostenrijk moet zich houden aan de waarden en wetten van het land. Dit toont aan hoe sterk parallelle samenlevingen binnen onze samenleving actief zijn.