De Libiër die enkele dagen geleden verschillende mensen neerstak in het Britse Reading zou naast terreur ook gehandeld hebben vanuit een anti-homo motief. Drie mannen lieten het leven bij de terreuraanslag, ze waren alle drie homo. Opvallend: in de mainstream media wordt dit feit nergens vermeld, aldus het Britse The Spectator

Zaterdagavond viel een 25-jarige man van Libische origine in de Britse stad Reading schijnbaar willekeurige mensen aan met een mes.

In de eerste fase werd niet uitgegaan van een terroristisch motief, maar al snel werd het onderzoek toch overgenomen door de anti-terreurdiensten. De Libiër stond bij de Britse veiligheidsdiensten immers gekend voor radicalisering en sympathieën voor terreur. Toch werd hij niet nauwlettend opgevolgd, omdat hij niet als een onmiddellijk risico beschouwd werd.

Ook anti-homogeweld

Naast een daad van terreur lijkt het nu ook een daad van anti-homogeweld te zijn. De drie dodelijke slachtoffers blijken immers alle drie homo geweest te zijn en het lijkt er dus op dat de Libische terrorist zijn slachtoffers niet toevallig uitkoos. Dit feit wordt nergens in de mainstream media vermeld, frappant vinden mensen op sociale media. 

“Als de aanvaller van zaterdagavond een blanke skinhead was geweest, of een neonazi of een grote rode MAGA-hoed had gedragen, ben ik er vrij zeker van dat de homo-pers en alle reguliere media over elke hoek van dit verhaal zouden kruipen  met een ongeëvenaarde woede en beschuldigingen”, klinkt het onder meer.