K3 is onder vuur komen te liggen nadat ze vandaag een eerste poster vrijgaven voor hun nieuwe film ‘Dans van de Farao’. Op de poster zijn de K3-vrouwen te zien met Egyptische outfits, cultural appropriation vinden sommigen. 

Binnenkort is de nieuwe film ‘Dans van de Farao’ – een film in een Egyptisch thema dus – te zien in de Vlaamse cinemazalen en Studio 100 startte daarom met het maken van reclame van de film. Dat deden ze aan de hand van een poster waarop de K3-vrouwen Hanne, Marthe en Klaasje te zien zijn met Egyptische kostuums. Een schande, klinkt het op Twitter. 

(Lees verder onder de tweet.) 

“In een tijd van Black Lives Matter en we allemaal hebben besloten dat cultural appropriation niet meer kan komt K3 in 2020 met dit”, stelt iemand over de poster. Ze krijgt bijval van sommigen, die inderdaad een vorm van ‘culturele toe-eigening’ (blanken die een look van een andere cultuur imiteren) zien in de K3-poster. “Je zou denken dat ze na al die jaren wat bewuster zouden zijn geworden van het probleem.”

Toch krijgt de tweet vooral negatieve reacties. “‘We’ hebben dat helemaal niet ‘allemaal’ besloten. Een klein maar luid immer woke groepje deugers heeft dat besloten, en lijkt ook besloten te hebben dat zij voor iedereen denken”, klinkt het onder meer.

Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageerde al op de ophef. “Links wil alles verzieken: kinderfeestjes, kinderliedjes en nu zelfs een kinderfilm van K3!”, aldus Van Grieken op Twitter.