Er zat een mol in de politie van Schaarbeek die informatie doorspeelde aan de terroristen achter de aanslagen in Brussel en Parijs. De politieagent had meer dan 200 keer contact met de broer van het brein achter de aanslagen. Dat schrijft La Dernière Heure. De man werd woensdag veroordeeld tot vijftig maanden cel, maar hoeft niet terug naar de gevangenis.

Het gaat om Mohammed S., 53 jaar oud en geboren in Marokko. Tussen 10 september 2015 – twee maanden voor de aanslagen in Parijs –  en 20 maart 2016 – net voor de aanslagen in Brussel – had hij 203 keer contact met Yassine Atar, de broer van Osama Atar. Osama Atar wordt beschouwd als het brein achter de aanslagen in Brussel en Parijs.

Mol hoeft niet naar de cel

De man informeerde niet alleen mensen die de aanslagen voorbereidden, maar ook verdachten over lopende onderzoeken. Op een gegeven ogenblik zou hij een de hoek van een camera, die op het huis van een verdachte was gericht, veranderen om de waarneming te saboteren. Hij heeft ook politie-informatie over Ibrahim en Khalid El Bakraoui – de twee broers die zichzelf opbliezen in Brussel – doorgespeeld.

Het Brusselse Hof van Beroep veroordeelde hem woensdag tot 50 maanden cel. Toch hoeft Mohammed S. niet naar de gevangenis, aangezien hij al een tijdlang in voorhechtenis zat.