In Oostende zijn twee meisjes lastiggevallen door een agressieve, Franstalige ‘jongeman’. D. De Pecker deelde de beelden op Twitter en doet haar verhaal. De jongen ging plots naast hen op de handdoek liggen en werd zeer agressief toen ze vroegen om weg te gaan. “Ik wilde net de politie bellen, toen iemand van een beachbar riep of alles oké was en daarom liep hij gelukkig weg,” zegt ze.

“Ik wil mij veilig voelen als meisje! Zowel op straat als op strand als tijdens het uitgaan wil ik me veilig voelen. Gisteren ben ik 9 keer lastiggevallen op het strand van Oostende. Deze jongeman hier kwam bij mij uit het niks op mijn handdoek liggen en ging niet weg voor hij zijn zin kreeg. Is dat nog normaal? Ik ben achter mijn vriendin gaan schuilen in de hoop dat hij wegging, maar hij wilde niet vertrekken tot ik mijn naam en snapchat gaf. Hoe kan je zo verplicht worden? Is een neen niet duidelijk genoeg? Op het einde sprong de man recht en werd hij agressief op mijn vriendin omdat ze voor me opkwam. Ik kreeg hierdoor een zware duw en nadat iemand van beachbar blue buddah beach riep of alles wel oké was, liep hij eindelijk weg. Wat moet je doen als meisje in zo een situatie? Ik wilde gewoon een leuke dag met mijn vriendin aan de zee,” vertelt ze op haar Twitter.